Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       

Qui som?

INTRODUCCIÓ

Al món hi ha 232 milions de persones migrades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic, són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països a la recerca d'espais de seguretat, protecció i dignitat. Les xifres de mobilitat humana arreu del planeta s'han multiplicat per dos en el decurs de la darrera dècada.

La guerra de Síria, així com els conflictes que es viuen en altres països d'Orient, ha empès milions de persones cap a les fronteres europees a la recerca de l'emparament de la legalitat internacional i dels drets humans. Tanmateix, és ben palès que Europa es mostra incapaç de complir la normativa i els principis fonamentals.

La situació actual, fa evident la necessitat de respostes que requereixen un abordatge conjunt i compromès entre els diferents sectors de la nostra societat. És per aquesta raó que el Fons Menorquí de Cooperació, associació sense ànim de lucre formada pels vuit ajuntaments de Menorca, el Consell Insular i el Govern balear, a més de deu ONGD, han iniciat una campanya pels drets de les persones migrades i refugiades, a la qual pretén sumar altres sectors de la xarxa social illenca.


FONAMENTS DE LA CAMPANYA

1. Oferir una resposta ajustada als principis de solidaritat i de defensa dels drets humans i articulada de manera coherent i consistent. Així, les accions previstes persegueixen millorar la realitat existent (sempre en la mesura de les nostres possibilitats) en el marc d'un procés de cooperació que tindrà una durada mínima de tres anys i que s'afronta des d'una perspectiva integral i integradora.

Cercam anar més enllà del simple impacte emocional per tal d'aprofundir en unes propostes capaces de motivar el pensament crític, de crear consciencia i, en última instància, de motivar l'acció cap a una societat més justa i equitativa.

2. Desenvolupar accions que contribueixin a la construcció d'una societat respectuosa amb la diversitat, justa i pacífica.

En uns moments en què la crisi de persones refugiades a les fronteres europees posa de manifest que els desplaçaments forçats no s'aturaran per molts murs i filats que s'hi posin, i en què, paral·lelament, diferents anàlisis de la realitat socioeconòmica de les Illes Balears mostren un rebuig creixent envers les persones migrades, resulta més necessari que mai emprendre accions que fomentin la creació d'un marc de respecte a la interculturalitat.


EIXOS DE LA CAMPANYA

Estam davant una situació complexa. L'afluència massiva de refugiats a les costes gregues és una part d'un conflicte armat. Tots els fluixos migratoris tenen unes causes concretes en els països d'origen, provoquen dificultats a les fronteres i requereixen integració en els països de destí. Aquesta campanya s'articula en tres eixos de feina, a fi de permetre un abordatge integral en les distintes dimensions de la situació.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar