Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO

Incidència pel canvi


 
Concentració NO A LA GUERRA 12 Desembre


El Fons Menorquí de Cooperació, com a entitat que reuneix a totes les administracions de Menorca i també a 10 ONGs, ENS HEM ADHERIT sense fisures i amb ple convenciment a aquesta concentració organitzada per la Plataforma en contra de la guerra de Síria. DEIM NO A LA GUERRA.

llegir més
Els advocats europeus s'uneixen per exigir canvis legislatius que defensin els drets dels refugiats

El Consell de l'Advocacia Europea (CCBE) va triar el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) per celebrar, del 14 al 17 de setembre, la reunió del seu comitè permanent i establir fronts comuns en defensa de la professió i també dels valors de l'Europa de les nacions, per a una societat més justa.

llegir més
De Calais a Aluche: una qüestió política

Precisa reflexió de Ramón Lobo:

"Existeix una distinció legal entre refugiat, desplaçat i migrant, però en el fons és igual perquè des de l'11-S ens hem carregat l'arquitectura legal que va sorgir després de la Segona Guerra Mundial en defensa dels Drets Humans. Ara preval la seguretat. Ni tan sols això, ara preval la simulació de seguretat i la manipulació de la por. En això, el primer ministre francès, Manuel Valls, és un mestre. Tot retallada provisional de les llibertats queda incrustat en l'ordenament jurídic. Costarà dècades tornar al seny."

llegir més
Concentració 8 octubre Maó

Vídeo de la concentració del passat 8 d'octubre a Maó organitzada per la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca

llegir més
Acció: Els drets humans NO tenen fronteres


Des de la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca convoquen per aquest dissabte 8 d´octubre a les 12.00h una acció al c/ Ses Moreres de Maó. Denuncien la falta de voluntat política i exigen al govern de l'estat el compliment dels drets humans en les fronteres i visat humanitari ja, per garantir un passatge segur.

llegir més
Nou informe Amnistia Internacional: denunciem situació refugiades a #Hongria

Amnistía Internacional denuncia el tracte espantós a sol·licitants d'asil, a Hongría com una tàctica populista deliberada.

Milers de persones sol·licitants d'asil -entre les quals menors no acompanyats- estan patint abusos violents, devolucions il·legals que no segueixen el procés degut i detencions il·legítimes a mans de les autoritats hongareses i d'un sistema concebut flagrantment per dissuadir de presentar la seva sol·licitud. Així ho ha revelat Amnistia Internacional en un nou informe.

Stranded hope: Hungary 's sustained attack on the rights of refugees and migrants, publicat amb el teló de fons de la tòxica campanya pel referèndum sobre les quotes de persones refugiades, conclou que centenars de sol·licitants d'asil esperen durant mesos en condicions degradants. Moltes de les persones que aconsegueixen entrar a Hongria són retornades, sense el procediment degut, a Sèrbia o recloses il·legalment en centres de detenció.

llegir més
21 de Setembre: Dia Internacional de la Pau

Avui 21 de Setembre és el Dia Internacional de la Pau, un dia per reivindicar la no-violència i cessament del foc en l'àmbit mundial.

Celebrem processos per a la construcció de pau com el de Colòmbia.
A Síria, Sudan, Somàlia, l'Iraq, Mali...la violència és contínua.
Diguem NO A LA GUERRA.
#menorcaesmou

llegir més
19 de setembre: Cimera de les Nacions Unides sobre els Refugiats i els Migrants

DRET A REFUGI. DRET A UN TRAJECTE SEGUR

Són nombroses les organitzacions que es mobilitzen per aconseguir canvis a escala legal i política que garanteixin la protecció internacional de les persones que fugen de les seves llars. Intermón Oxfam n'és una, i ha llançat una crida per presentar signatures a la Cimera de les Nacions Unides sobre els Refugiats i els Migrants, que tindrà lloc el setembre.

llegir més
19 de setembre: nota de premsa del Fons Menorquí

L'Assemblea General celebrarà una reunió d'alt nivell el proper 19 de setembre relativa als grans moviments de refugiats i migrants. Un intent per coordinar esforços a nivell internacional per afrontar una situació sense precedents

llegir més
Alto-el-foc a Síria


Treva d'una setmana a Síria.
La comunitat internacional pacta un alto-el-foc fins el proper diumenge 18 de setembre. 

llegir més
Pallasos en Rebeldia protesta contra la tanca de Melilla


L'ONG Pallasos en Rebeldia el dilluns 22 d'agost va realitzar un nou acte de protesta per denunciar els murs d'opresió, vergonya i silenci còmplice. Aquesta vegada a la tanca de Melilla.

llegir més
Comunicat de la comissió de drets humans del col.legi d'advocats de les Illes Balears


Comunicat en relació a les actuacions de vulneració dels drets fonamentals del govern turc després del frustat cop d'estat .

llegir més
LA 'CARAVANA A GRÈCIA' ESTÀ DISPOSADA A SEGUIR LA SEVA ACCIÓ PER Al CANVI DE POLÍTIQUES.


El 25 de juliol la Caravana a Grècia tornava als seus llocs d'origen després de 10 intensos dies de denúncia de les polítiques migratòries de la Unió Europea.


llegir més
DEFENSOR DEL POBLE: ESTUDI SOBRE L'ASIL A ESPANYA

Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha presentat el 20 juliol al Congrés dels Diputats l'informe “L'asil a Espanya: La protecció internacional i els recursos del sistema d'acolliment”, que analitza la situació del sistema d'asil espanyola i aporta un total de 26 recomanacions per millorar el sistema d'acolliment i integració dels qui busquen refugi a Espanya.
Dirigides al Ministeri d'Interior, a la Direcció general de Política Interior, a la Secretaria General d'Immigració i Emigració i a les Comunitats Autònomes les recomanacions tenen com a objectiu “establir un sistema de seguiment del procediment i acolliment, per detectar problemes en el funcionament diari i proposar mesures de millora”.

llegir més
Consell Europeu, oportunitats perdudes en l'Agenda de Desenvolupament Sostenible i Migracions

El 29 de juny els presidents dels Estats membres de la UE tornaven a casa havent perdut una doble oportunitat: impulsar i liderar l'Agenda de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030) i canviar el rumb del Nou Marc d'Associació sobre Migracions.
L'11 de juliol de 2016 tindrà lloc a Nova York el Fòrum Polític d'Alt Nivell amb l'objectiu de revisar els avanços en l'Agenda 2030. Els futurs pactes de govern no poden oblidar la necessitat de prioritzar la construcció d'un pla d'actuació 2030, l'arquitectura institucional necessària per al desenvolupament de l'agenda, els mitjans d'implementació i els mecanismes de participació i transparència.

llegir més
L'Advocacia exigeix la creació de “visats humanitaris” pels qui demanin protecció internacional

  • El Consell General de l'Advocacia denuncia l'acord UE-Turquia sobre l'expulsió dels migrants que busquen refugi a la seva arribada a Europa
  • Proposa el tancament dels CIEs, demana una llei especial de nacionalitat, exigeix la protecció per a les víctimes de tracta i denunciarà l'incompliment de la normativa en matèria de menors no acompanyats

llegir més
Informe Amnistia Internacional sistema d'Asil a Espanya

L'ASIL A ESPANYA: UN SISTEMA D'ACOLLIMENT POC ACOLLIDOR

L'organització denuncia que Espanya no ha adaptat la seva normativa a les últimes directives en matèria d'asil, malgrat haver expirat ja el termini per a això.

L'actual sistema d'acolliment no garanteix drets de les persones sol·licitants d'asil com el dret a una informació sobre els seus drets i sobre com reclamar-los. Tampoc garanteix una valoració individualitzada que permeti tenir en compte les característiques personals i familiars a l'hora de designar les places i de detectar les necessitats específiques de grups vulnerables com a víctimes de tortura i trauma, o víctimes de violència.

llegir més
Manifest Refugi per Dret

Per un canvi de rumb que freni la violació de drets de les persones migrants i refugiades

Diverses organitzacions sindicats i partits polítics s'han unit per fer front a les polítiques europees de migració i asil. Aquestes lluny de donar una resposta solidària, basada en el respecte als drets humans de les persones migrants i refugiades, han posat en greu risc les vides de milers de persones.

Pots unir-te a la campanya:
https://docs.google.com/forms/d/1GS_OcftldJx9hUrwEtPoGT6zPYrQCjOEYDGAq2gvEvE/viewform?c=0&w=1&fbzx=-8183571577170063714

llegir més
MSF renuncia als fons públics de la Unió Europea i els seus estats membres, en protesta per la seva nociva política migratòria.

MSF renuncia als fons públics de la Unió Europea i els seus estats membres, en protesta per la seva nociva política migratòria.
La externalización del control migratori practicada per Europa senti un perillós precedent per a altres països que acullen a refugiats a tot el món.

llegir més
Informi Servei Jesuïta a Migrants: "Sense protecció a la frontera. Drets Humans a la Frontera Sud: entre Nador i Melilla"

El Servei Jesuïta a Migrants publica un informe en el qual es constaten les il·legalitats i irregularitats comeses al Marroc i Espanya amb els migrants sirians i subsaharians.

llegir més
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar