Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO

Des de les fronteres


 
Col·loqui delegació de Menorca en camps de refugiats de Chios, Grècia.

Al novembre, una delegació del fons Menorquí de Cooperació va viatjar a la illa grega de Chios a Grècia.
El propòsit del viatge era supervisar el projecte de col·laboració amb la municipalitat de Chios per millorar la situació dels camps de refugiats. També ha estat una oportunitat per conèixer la situació real de la illa que que actualment acull a 2700 sol·licitants d'asil.

llegir més
Chios, dia 2.

Vient la costa de Turquia, que es troba a tocar de mà de les platges de Quios, s’enten el perquè tantes persones decideixen embarcar en llanxes de goma arriscant la vida a la recerca d’un futur. Més difícil resulta entendre com hi ha d’altres persones que les culpabilitzen per intentar-ho.
O que grups nazis vénen aquí avui al nostre hotel a donar una conferència. Queda l'esperança que amb prou feines 30 persones assistissin a l'acte.

llegir més
VIATGE A CHIOS

VIATGE A CHIOS
DIA 1
Hem viatjat a Chios per conèixer de primera mà la realitat de l'illa. Chios és similar a Menorca i està just a 7 quilòmetres de Turquia. Des de gener del 2015 han passat per aquí unes 150000 persones refugiades. A dia d’avui n’hi romanen 2700. Anit mateix va arribar una barca amb amb 20 més.

llegir més
Des de les fronteres de la dignitat (1)

Aterram a l’aeroport de Quios una mica abans de les set del capvespre, hora local, després d’un llarg dia de viatge des de Menorca. Ens allotjam a la carretera de la costa, just davant la mar. Quan hi arribam ja és fosc. A l’altra banda titil·legen els llums de la ciutat turca de Çesme, com un far que avisa que demà, com cada dia, en vindran més.

llegir més
POBLE SAHRAUÍ: OBJECTIU INDEPENDÈNCIA

40 anys son massa: viatge als campaments de refugiats sahrauís.
L’objectiu final, l’únic que persegueixen els sahrauís és el dret a l’autodeterminació i a la independència del seu país. Així ho han reiterat en diverses ocasions els representants del poble sahrauí a la delegació balear que viatjà als campaments de refugiats de Tinduf, del 18 al 23 d’octubre.

llegir més
Voluntàries a Grècia: testimoniatge directe

Ilia i Eva són dues voluntàries que han estat aG rècia als campaments de refugiats de Petra col·laborant amb la ONGD Acció Planetària. Comparteixen la seva experiència amb un valuós testimoniatge directe. Mentre segueixen la seva labor amb diferents accions de la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca.

llegir més
Menorca amb Chios


El dimecres 18 maig, la junta del Fons Menorquí va aprovar el primer projecte de col·laboració per a persones refugiades a Grecia amb l'objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que arriben a les fronteres europees

llegir més
Convocatòria per a projectes d'ajuda humanitària i emergència

El Fons Menorquí manté oberta tot l'any una convocatòria per a projectes d'emergència i ajuda humanitària.

llegir més
Debet quando melius an usu

Ex dicam complectitur mea. Pro no consul graece populo, at mea omnesque cotidieque. Quando graece iisque quo cu. Pri populo fastidii eu, nobis gubergren ut eos. Et agam velit per.

llegir més
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar