Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       
Menorca amb Chios


El dimecres 18 maig, la junta del Fons Menorquí va aprovar el primer projecte de col·laboració per a persones refugiades a Grecia amb l'objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que arriben a les fronteres europees

llegir més

Menorca amb Chios

El dimecres 18 maig, la junta del Fons Menorquí va aprovar el primer projecte de col·laboració per a persones refugiades a Grecia amb l'objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que arriben a les fronteres europees.

Davant la falta de resposta de la Unió Europea, el Fons Menorquí dóna un pas endavant per donar suport directe a l'illa de Chios, la segona, després de Lesbos, que reb més persones refugiades. L'illa, de 53000 habitants, compta amb un únic ajuntament que ha dedicat gran part del seu pressupost i recursos propis (personal i material) per atendre a més de 150.000 persones que hi han arribat. En aquests moment, la part sanitària i d'alimentació es cobreix des de la municipalitat i les ONGD presents al territori, però segueixen tenen moltes dificultats per garantir la continuïtat d'aquesta atenció.

El projecte del Fons Menorquí, Menorca amb Chios, es desenvoluparà a dos dels cinc campaments de persones refugiades que hi ha a l'illa: Souda i Dipethe i que acullen entre 1.000 i 1.500 persones. Les seves principals activitats són:

- Servei d'assessoria legal per agilitzar els tràmits d'asil i reagrupació familiar

- Rehabilitació d'un parc públic com espai de trobada i activitats pels nens i les nenes gregues i sirians

- Suport a subministraments bàsics als camps (llum i aigua)

- Compra d'un refrigerador per conservar el menjar i les medicines

Totes les accions seran gestionades directament per l'Alcaldia de Chios sota la responsabilitat de l'equip de desenvolupament comunitari amb la supervisió del equip técnic del Fons.

Aquest projecte és la primera passa del Fons Menorquí per donar resposta la situació de greu vulneració de drets humans a les fronteres europees.


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar