Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       
19 de setembre: Cimera de les Nacions Unides sobre els Refugiats i els Migrants

DRET A REFUGI. DRET A UN TRAJECTE SEGUR

Són nombroses les organitzacions que es mobilitzen per aconseguir canvis a escala legal i política que garanteixin la protecció internacional de les persones que fugen de les seves llars. Intermón Oxfam n'és una, i ha llançat una crida per presentar signatures a la Cimera de les Nacions Unides sobre els Refugiats i els Migrants, que tindrà lloc el setembre.

llegir més

19 de setembre: Cimera de les Nacions Unides sobre els Refugiats i els Migrants

DRET A REFUGI. DRET A UN TRAJECTE SEGUR

Són nombroses les organitzacions que es mobilitzen per aconseguir canvis a escala legal i política que garanteixin la protecció internacional de les persones que fugen de les seves llars. Intermón Oxfam n'és una, i ha llançat una crida per presentar signatures a la Cimera de les Nacions Unides sobre els Refugiats i els Migrants, que tindrà lloc el setembre. Aquest és el contingut de la seva petició:

«Demanam al nou Govern espanyol i al Parlament que, de cara a la propera Cimera de les Nacions Unides sobre Migració i Refugiats, del mes de setembre, lideri la defensa i la protecció dels drets de les persones que es desplacen. Per a això ha de:

1. Complir les seves obligacions legals i assegurar que:

a) Totes les persones tenen accés a informació i a un procés d'asil transparent i just, independentment de la seva nacionalitat.
b) Cap sol·licitant d'asil és retornat a un tercer país que no sigui segur, i no es fan més devolucions en calent.

2. Assegurar VIES SEGURES I LEGALS per a les persones que arriben a Europa a la recerca de refugi. Concretament:

a) Promoure mecanismes com el reassentament, les vises humanitàries o la reagrupació familiar perquè la gent no hagi d'arriscar la seva vida. Espanya ha de complir amb la seva quota justa de reassentament i garantir l'acolliment dels 16.037 sirians que li corresponen segons els càlculs d'Oxfam.
b) Salvar vides a través d'operacions de salvament i rescat en el Mediterrani.
c) Garantir l'accés a aliments, aigua i assistència mèdica en els punts d'entrada a Europa i al llarg del camí per arribar-hi.
d) Assegurar la protecció de les persones que es desplacen, especialment les més vulnerables, com ara dones, infants i menors no acompanyats.
e) Eliminar mesures com els filats, la intimidació policial o el tancament de fronteres, factors que empenyen la gent a usar rutes més perilloses, a recórrer a les màfies i a ser víctimes d'abús, violència i explotació.

3. Augmentar els fons d'ajuda humanitària a 150 milions d'euros per al 2017, prioritzant els països que acullen un major nombre de refugiats i desplaçats.


Amnistia Internacional també es mobilitza. Adjuntam la carta adreçada al Ministre García-Margallo, amb les seves propostes, per signar i enviar de forma individual per correu postal o fax.

L'objectiu és aconseguir un pacte mundial perquè els estats comparteixin la responsabilitat de protegir i acollir les persones refugiades d'acord amb el que estableix el dret internacional.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar