Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       
DEFENSOR DEL POBLE: ESTUDI SOBRE L'ASIL A ESPANYA

Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha presentat el 20 juliol al Congrés dels Diputats l'informe “L'asil a Espanya: La protecció internacional i els recursos del sistema d'acolliment”, que analitza la situació del sistema d'asil espanyola i aporta un total de 26 recomanacions per millorar el sistema d'acolliment i integració dels qui busquen refugi a Espanya.
Dirigides al Ministeri d'Interior, a la Direcció general de Política Interior, a la Secretaria General d'Immigració i Emigració i a les Comunitats Autònomes les recomanacions tenen com a objectiu “establir un sistema de seguiment del procediment i acolliment, per detectar problemes en el funcionament diari i proposar mesures de millora”.

llegir més

DEFENSOR DEL POBLE: ESTUDI SOBRE L'ASIL A ESPANYA

El Defensor del Poble ha presentat, el 20 juliol, al Congrés dels Diputats l'informi "L'asil a Espanya: La protecció internacional i els recursos del sistema d'acolliment", que analitza la situació del sistema d'asil espanyola i aporta un total de 26 recomanacions per millorar el sistema d'acolliment i integració dels qui busquin refugi a Espanya.
Dirigides al Ministeri d'Interior, a la Direcció general de Política Interior, a la Secretària General d'Immigració i Emigració i a les Comunitats Autònomes les recomanacions tenen com a objectiu "establir un sistema de seguiment del procediment i acolliment, per detectar problemes en el funcionament diari i proposar mesuris de millora".
La Defensora del Poble, Soledad Becerril, destaca en la presentació de l'informi els problemes en matèria d'asil als quals s'enfronta no només Espanya, sinó el conjunt d'Europa.

Així, assenyala que la va unir Europea mai havia hagut de "pensar i dissenyar una política per rebre a centenars de milers de persones, desplaçades pels guerres, pel terror i per la persecució (...) Per això no estava preparada".
El nom de persones desplaçades de manera forçosa "ha desbordat la capacitat dels habituals procediments d'entrada", apunta.

La Defensora considera que l'acolliment humanitari i la integració d'aquestes persones són dos aspectes fonamentals que tant la UE com Espanya han de tenir en compte.
L'acolliment exigeix actuar d'acord amb un sistema comú d'asil, agilitar els procediments per a les sol·licituds del mateix i els trasllats a Espanya, atendre amb especial diligència a les situacions de menors, persones amb discapacitat i de tracta d'éssers humans.
També és necessari disposar de l'assistència jurídica precisa així com d'un personal d'atenció molt qualificat per a totes aquestes funcions.
Per facilitar la integració, la Defensora subratlla que calç vetllar tant per a les ajudes econòmiques que percebin els refugiats, com per a les diferents fases del procés pels quals puguin passar.

Per això, el Defensor del Poble ha considerat oportú revisar les condicions i circumstàncies previstes en la llei reguladora del dret d'asil i protecció subsidiària, d'octubre del 2009, per concedir protecció i procurar la integració dels refugiats. Aquesta és la finalitat del present estudi.

Les dades sobre reubicacions i reassentaments a Espanya inclosos en l'informi són els oficials a 30 de juny de 2016.
Segons dades del Ministeri d'Interior, a 12 de juliol, les dades són:
   Totals reubicacions 197

  • Des d'Itàlia 50
  • Des de Grècia 147

    Total reasentamientos 118
  • Des de Turquia 57
  • Des de Líban 61

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar