Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       
Voluntàries a Grècia: testimoniatge directe

Ilia i Eva són dues voluntàries que han estat aG rècia als campaments de refugiats de Petra col·laborant amb la ONGD Acció Planetària. Comparteixen la seva experiència amb un valuós testimoniatge directe. Mentre segueixen la seva labor amb diferents accions de la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca.

llegir més

Voluntàries a Grècia: testimoniatge directe

"Adjuntem el resum de la labor que desenvolupem en el camp de Petra.

Només arribar al Camp vam anar a conèixer Emma i Gemma les nostres persones de contacte. Estaven en ple procés de repartiment de material per a nadons. Elles estaven desbordades, no donaven abast a fer els paquets i repartir-los alhora, així que ens vam posar a ajudar-les fent les borses de repartiment. De seguida ens vam adonar que sent elles voluntàries de llarg recorregut i coordinadores de moltes labors en el camp, podíem ajudar-les paral·lelament a l'estudi de tallers que anàvem a fer amb Acció Planetària.

Va ser una tarda intensa en el magatzem durant unes sis hores, en finalitzar ja una va haver d'anar a l'hospital amb el cotxe i l'altra va aprofitar per informar-se de l'actualitat del camp.
D'aquesta manera vam agafar la freqüència d'anar una a l'hospital amb l'Emma de CYCI, i l'altra quedar-se amb Gemma de GBGE ajudant al magatzem i en l'actualització del nombre de tendes, nombre de refugiats amb les seves corresponents talles per a la distribució de les donacions.
Mentre anàvem informant-nos de les necessitats dels refugiats i els seus interessos de cara a l'elaboració dels tallers.
A mesura que ens vam ser informandes, ens vam adonar que els tallers que volíem elaborar ja estaven sent realitzats per part d'altres ONG, així que ens vam posar en contacte amb vosaltres fent ressò de les necessitats encara no cobertes.
Les jornades eren molt intenses i poc previsibles, sempre succeïa algun imprevist. Una de nosaltres sempre estava portant refugiats a l'hospital per causes diverses: fractures, parts, infeccions, revisions mèdiques, etc. A part, aprofit+avem per anar al poble per medicines, registres de nounats i pressupostos per als tallers. L'altra, ajudava amb la classificació del calçat i roba d'hivern posat que urgia fer els paquets de repartiment, ja que començava fer fred i solament es pot repartir quan estan tots fets per 1200 persones.

Amb referència als tallers decidim centrar-nos en el de primers auxilis i la caseta de les eines, ja que no hi ha disponibilitat d'eines en el camp per tibar els vents, obrir rases per canalitzar l'aigua i carretons perquè puguin transportar la llenya (van amb els cotxets de bebés). Per al taller de primers auxilis sol·licitem ajuda en la seva traducció, primerament a l'anglès i després al kurd, resulta que hi ha molts dialectes, i ens ho van traduir al kurd llatí, que ho entenen però no ho saben llegir, va ser un mal entès amb el traductor. Està pendent que ens ho passin en kurd àrab que és el que sí saben llegir. També ens van confirmar l'enviament del paquet al camp amb el material didàctic per als tallers.
Per a la caseta d'eines intentem aconseguir la informació del preu de la caseta de fusta de la cafeteria però no va ser possible, així que decidim baixar al poble a buscar preus de les eines perquè pugueu comparar-los amb els d'Espanya.

Adjuntem preus de ferreteria en Katerina:
Azadón: 5€ i el pal 4€
Martell: 8€
Pala: 6€ i pal 4€
Destral: 8€
Corda per a vents de les tendes: 5,50€ per quilo ( més o menys 10 metres per quilo)
Carretó: 55€

Per a la caseta de fusta ens van recomanar anar a preguntar al Leroy Merlin de Salónica. Intentem anar de camí de tornada l'aeroport però vam haver de baixar a l'hospital a última hora i no ens va donar temps. El Leroy Merlin ho podeu trobar sortint de l'aeroport adreça centr Salónica en la mateixa carretera general, a mà dreta molt prop de l'aeroport. Així mateix, estaria ben comparar preus de les eines.

La situació actual del Camp amb l'hivern que es tira damunt, suposa que segurament seran traslladats a un altre campament. Per això és important informar-vos abans de les condicions que us trobareu en el nou camp amb les seves noves necessitats amb referència a si estaran en tendes de campanya o no, ja que les eines són per al manteniment de les tendes de campanya.

Ha estat una experiència molt intensa on ens hem adonat de la dependència que tenen els refugiats amb les donacions que arriben d'Europa i la labor dels voluntaris.

Agrair-vos l'oportunitat que ens heu donat de participar en aquest projecte i esperem poder tornar a col·laborar amb vosaltres, ja que hem vist que és molt efectiu el voluntariat en els camps.

Una salutació companys!!"


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar