Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       
De Calais a Aluche: una qüestió política

Precisa reflexió de Ramón Lobo:

"Existeix una distinció legal entre refugiat, desplaçat i migrant, però en el fons és igual perquè des de l'11-S ens hem carregat l'arquitectura legal que va sorgir després de la Segona Guerra Mundial en defensa dels Drets Humans. Ara preval la seguretat. Ni tan sols això, ara preval la simulació de seguretat i la manipulació de la por. En això, el primer ministre francès, Manuel Valls, és un mestre. Tot retallada provisional de les llibertats queda incrustat en l'ordenament jurídic. Costarà dècades tornar al seny."

llegir més

De Calais a Aluche: una qüestió política

Existeix una distinció legal entre refugiat, desplaçat i migrant, però en el fons és igual perquè des de l'11-S ens hem carregat l'arquitectura legal que va sorgir després de la Segona Guerra Mundial en defensa dels Drets Humans. Ara preval la seguretat. Ni tan sols això, ara preval la simulació de seguretat i la manipulació de la por. En això, el primer ministre francès, Manuel Valls, és un mestre. Tot retallada provisional de les llibertats queda incrustat en l'ordenament jurídic. Costarà dècades tornar al seny.

No existeix una política europea comuna sobre la immigració. Van quedar aparcats els capítols socials, d'integració i drets humans. El terrorisme yihadista serveix d'excusa per imposar un númerus clausus i una immigració a la carta, que és el que es busca. Treballadors concrets per a un continent escàs de naixements que necessita estrangers que moguin l'economia, paguin impostos i ens garanteixin les pensions. En lloc d'enarborar el bé que porten, es refreguen els perills, siguin imaginaris o reals.
L'efecte anomenada consisteix en: Són 26 anys més d'esperança de vida amb tres menjars al dia, aigua potable i pocs riscos de sofrir el segrest per part d'alguna força guerrillera o governamental.

Articulo complet al següent enllaç

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar