Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca 971 37 35 09 Contactar
Català
Menorca es mou Pels drets de les persones migrants i refugiades Al món hi ha 232 milions de persones refugiades internacionals i 740 milions de desplaçaments interns. Les guerres, la persecució, la violència, però també la pobresa extrema i el canvi climàtic són les raons per les quals es veuen obligades a abandonar les seves llars i els seus països.

seguir llegint
English Menu LOGO
       
Concentració NO A LA GUERRA 12 Desembre


El Fons Menorquí de Cooperació, com a entitat que reuneix a totes les administracions de Menorca i també a 10 ONGs, ENS HEM ADHERIT sense fisures i amb ple convenciment a aquesta concentració organitzada per la Plataforma en contra de la guerra de Síria. DEIM NO A LA GUERRA.

llegir més

Concentració NO A LA GUERRA 12 Desembre

SÍRIA. NO A la GUERRA. STOP WAR

El Fons Menorquí de Cooperació, com a entitat que reuneix a totes les administracions de Menorca i també a 10 ONGs, ENS HEM ADHERIT sense fisures i amb ple convenciment a aquesta concentració organitzada per la Plataforma en contra de la guerra de Síria. DEIM NO A LA GUERRA.

Formem part de la multitud avergonyida d'aquesta Europa Fortalesa que s'emmuralla i que vulnera la legislació internacional sobre drets humans.

I és que no sofrim de ceguesa davant el que està ocorrent i per això avui ens hem convocat de nou simultàniament a les principals places de les ciutats per unir les nostres veus en un sol crit: NO A la GUERRA.

En el marc de les revoltes àrabs i de les posteriors contrarrevoluciones, Síria sofreix, des de fa més de 5 anys, una cruel guerra, en la qual ja han mort més de 470.000 persones i que ha causat més d'11 milions de persones desplaçades i refugiades a l'interior del país, als països veïns i milers de morts en el mar Mediterrani.

La guerra a Síria ha provocat una de les majors crisis humanitàries, la major després de la II Guerra Mundial, de tal manera que tant organismes internacionals com ONG’s i persones voluntàries han condemnat no només l'escassa implicació d'Europa en les ajudes, sinó també les devolucions a les fronteres terrestres i marítimes, el lent accés a procediments d'asil efectius i les inadequades condicions d'acolliment.

Les causes i els responsables del conflicte són diversos: l'existència d'un govern autoritari i repressiu (que va començar reprimint les protestes populars i pacífiques i desencadenant enfrontaments violents), els anomenats grups yihadistes, i la ingerència de potències estrangeres (Rússia, Iran, Aràbia Saudita, Turquia, França, EUA, Israel…) que lluny de dirigir les seves accions cap a la pau, provoquen encara més morts, més destrucció i dificulten encara més la possibilitat d'una sortida democràtica al conflicte.

Qualsevol solució ha de passar pel respecte dels drets i llibertats dels diversos pobles i habitants de la regió.

Expressem la nostra solidaritat amb el poble de Síria i la voluntat de pressionar perquè es produeixi una sortida de la guerra a través del diàleg, començant per un alto-el-foc real que sigui respectat perquè es detinguin les matances, provocades molt massivament per bombardejos aeris sobre ciutats assetjades on malviuen actualment més de 970.000 persones, i perquè s'iniciï la tornada de la població desplaçada i refugiada, i la reconstrucció del país.

Una d'aquestes ciutats assetjades, Alep, ja només amb 200.000 habitants en el seu interior, porta setmanes brutalment castigada per avions russos amb autorització del govern de Rostiu, que segueix bombardejant de forma indiscriminada a la població civil fins i tot quan finalment aconsegueix fugir del sector nord-est de la ciutat (on ja no existeixen ni tan sols hospitals en peus) en el que podria tractar-se també de la major massacre de civils des de la II Guerra Mundial.

No pot haver-hi cap raó o justificació per part de cap dels bàndols armats, cap explicació o excusa, per a la fi dels bombardejos a instal·lacions mèdiques i a altres infraestructures civils, ni per impedir l'arribada d'ajuda, medicines i aliments, a la població civil.

Denunciem el subministrament d'armes a la zona, en el qual està implicada Espanya, que només allarga el conflicte i augmenta el sofriment de la població. Les potències que aporten armes són còmplices de la matança.

Per tot l'exposat, volem manifestar que:

1.-Ens solidaritzem amb les forces democràtiques del conjunt de Síria, atenent a la seva diversitat de pobles i religions

2- Rebutgem l'ús interessat del conflicte sirià per intentar justificar actituds i mesures xenòfobes al nostre país i en la resta d'Europa

3- Exigim un canvi fonamental en les polítiques de l'Estat espanyol i de la UE quant a les persones refugiades i demanem que es compleixin el dret internacional, els drets humans, i les recomanacions de les agències competents de l'ONU: denunciem l'acord de la vergonya entre la UE i Turquia.

4- Considerem que cal canviar les polítiques d'asil, d'atenció a la població refugiada, i de rescat marítim. La Unió Europea i els estats han d'establir vies segures i legals a potencials sol·licitants d'asil amb la finalitat de garantir el dret a la vida i la dignitat humana en les diferents etapes del seu desplaçament forçat, des del seu país d'origen, els de trànsit i el seu acolliment.

5-Instem a l'Europa Fortalesa al fet que en lloc d'enviar bucs de guerra de l'OTAN al Egeo de més de 5 metres d'altura amb els quals no va a realitzar cap rescat en el mar, destini recursos de la despesa militar per a polítiques civils d'acolliment.

6- Exigim un alto-el-foc immediat a Síria i l'establiment de corredors humanitaris supervisats per organismes civils internacionals independents per ajudar a les poblacions assetjades. Advoquem pel cessament definitiu del conflicte armat i la denúncia del sistema internacional que ho ha fet possible i encoratjat

Això és només un primer pas en una nova mobilització per la pau. Mirem cap al 15 de febrer, aniversari de les protestes globals contra la guerra que van tenir lloc en 2003.

No ens cansarem de cridar-ho per tots els mitjans a l'abast dels homes i dones del carrer!

NO A la GUERRA!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1

Fons Menorquí de Cooperació - Carrer de la Pau, 21 - Baixos 07750 - Ferreries - Menorca

971 37 35 09 - Fax: 971 37 36 12 - Contactar